Tilaa tuotenumerolla

Aikajana

2010-luku: Nopea toipuminen
2009 romahduksesta toipuminen tapahtui nopeasti. Jo 2011 oli Nestepaineen myynti kivunnut finanssikriisiä edeltäneelle tasolle ja ylikin. Sen jälkeen hydrauliikka-alan myynti Suomessa polki paikallaan, jopa laski, eurokriisin ja investointitavaroiden vaisun viennin takia. Nestepaineen myynti kääntyi selvään nousuun vuonna 2015. Tätä kirjoitettaessa, keväällä 2017, myynti kasvaa, päämiehet varoittelevat pitenevistä toimitusajoista ja pelottelevat hinnankorotuksilla – selvät nousukauden merkit ovat ilmassa. Vuosikymmenen puolessa välissä Nestepaine laajeni Jyväskylään ostettuaan sisaryhtiönsä Hytaflexin koko osakekannan.
2000-luvun loppu: Ensimmäinen eläkeläinen
Vuosituhannen vaihteen It-kuplan puhkeaminen ei juuri Nestepainetta koskettanut ja liiketoimet sujuivat mallikkaasti aina vuoteen 2009 asti. Silloin syksyllä 2008 USA:n asuntomarkkinoilta alkanut finanssikriisi iski Suomeen voimalla ja vei Nestepaineen liikevaihdosta 40 %. 2007 alussa nähtiin myös Nestepaineen ensimmäinen eläkeläinen. Tuolloin Reino Mattsson, työskenneltyään hydrauliikan parissa yli 45 vuotta, jäi eläkkeelle.
2000-luvun alku: Nestepaine laajenee
Laajeneminen maakuntiin jatkui. 2001 ostetusta Nurmon Hydraulipalvelusta tuli Nestepaineen Seinäjoen toimipiste. Osakkuusyhtiö Jokihydro perustettiin. Osuudet lapualaisesta mäntäakkuvalmistajasta Hydrollista ja virolaisesta Baltflexista ostettiin. Hiukan myöhemmin Baltflexista tuli Nestepaineen tytäryhtiö. Samalla vuosikymmenellä ostettiin myös Jon-Hydro, josta tuli Nestepaineen Kokkolan toimipiste.
1990-luvun loppu: Kasvun aika
Lama loppui aikanaan, ja alkoi hyvin vahvan kasvun aika. Päätös uuden toimitalon rakentamisesta tehtiin ja ensimmäinen kaivinkone saapui valmiiksi katsotulle Vantaan Mäkituvantien tontille loppuvuonna 1996. ”Maailman hienoin hydrauliikkatalo” valmistui huhtikuussa 1998. Tämä veistoksellinen rakennus Kehä Kolmosen ja Tuusulantien risteyksessä on jäänyt monen ohikulkeneen mieleen. Samana vuonna ostettiin konserniyhtiö Tameto, josta tuli Nestepaineen Tampereen toimipiste.
1992: Nestepaine ja ins. tsto Raimo Närhi yhdistetään
1992 ins. tsto Raimo Närhi fuusioitiin Nestepaineeseen. Oltiinhan jo valmiiksi saman katon alla. Virosta löytyi uusi yhteistyökumppani As Baltflex, jonka puitteet alkutaipaleella olivat lähes yhtä vaatimattomat kuin Nestepaineella, mutta yhtiö kasvoi ja kehittyi erittäin nopeasti.
1990-luvun alku: Suomen lama-aika
1980-luvun lopun huuma päättyi pahaan krapulaan ja vuonna 1990 Suomi ajautui syvään lamaan. Nestepaineen toimintaa sopeutettiin vallitseviin oloihin kehittämällä erityisesti tarvike- ja järjestelmäkauppaa. Tämän mahdollisti talon sisällä oleva hydrauliikan laaja-alainen osaaminen (Kaikki Hydrauliikasta). Lamasta selvittiin, henkilökuntaa ei irtisanottu eikä päiväksikään lomautettu.
1985: Muutto Harkkoraudantielle
Alkoi Etola-yhtiön ja voimakkaan kasvun aika Nestepaineessa. Toimintaa vetämään alkoi nuori dipl.ins. Henri Mäkelä, joka oli tullut yhtiön palvelukseen jo akkutehtaan aikana 1978, tukenaan ammattitaitonsa ja kykynsä monissa koitoksissa todistanut henkilökunta. Muutto hydrauliikan pioneerin Insinööritoimisto Raimo Närhin kanssa yhteisiin tiloihin Helsingin Malmille tapahtui syksyllä 1985. Alkoi tiivis ja hedelmällinen yhteistyö merkittävien ensiasentajien kanssa, liikevaihto kasvoi kohisten ja uusia edustussopimuksia solmittiin. Elettiin 1980-luvun lopun ennennäkemätöntä nousukautta.
1985: Erkki Etola ostaa Nestepaineen
Liiketoiminta alkoi vähitellen olla perustajajäsenten voimien rajoilla. Olisi pitänyt olla taloudellisesti vahvempi ja suurempi, jotta kiristyvän kilpailun vauhdissa olisi kestetty (kilpailun sanotaan kiristyneen niin kauan kun liiketoimintaa on maapallolla harjoitettu). Olisi pakko investoida merkittävästi liiketoimintaan. Yhtiölle löytyi 1985 toiminnan jatkamiseen, ja kehittämiseen vakavasti suhtautuva ostaja, Erkki Etola. Hän oli paria vuotta aikaisemmin jo hankkinut omistukseensa Insinööritoimisto Raimo Närhen.
1980-luku: Silkkitehdas
Tikkurilan Silkin kiinteistöön muutettiin 1980. Konttoritilat olivat asialliset ja varastohyllyiltä löytyi jo katetta uudelle iskulauseelle ”kaikki hydrauliikasta”. Nestepaine halusi olla jo varhaisessa vaiheessa kaiken kattava hydrauliikkatalo. Aina ei kuitenkaan kaikkia tuotteita ollut varastossa jolloin piti käyttää luovaa ”poika on juuri asemalta hakemassa” kikkaa. Toisen puhellessa mukavia asiakkaan kanssa kahvikupin ääressä, toinen kävi nopeasti Auramon noutotiskiltä hakemassa puuttuvat osat ja kaikki olivat tyytyväisiä.
1970-luku: Vanha Akkutehdas
Muutto vanhan akkutehtaan tiloihin nykyisen Tikkurilan kirjaston alueelle syksyllä 1973 toi lisää ammattimaista otetta ja uskottavuutta. Nyt löytyi jo vaivatta sija letkupuristimelle, sekä letkuvarastolle ja jopa pienimuotoiseen valmistukseen. Täällä opittiin tekemään sylintereitä ja koneikkoja moninaisiin tarpeisiin. Pieni, pian kuudeksi hengeksi kasvanut organisaatio, oli notkea liikkeissään ja pystyi vastaamaan mitä erilaisimpiin eteen tuleviin hydrauliikan haasteisiin. Tilaa oli jo 50 m2, Melko pian saatiin vuokrattua lisätilaa, jolloin käytössä oli muhkeat 100 m2.
1970-luku: Yhtiö perustetaan
Nestepaineen tarina alkoi autotallista kuten moni muukin menestystarina. Kolme asiastaan innostunutta hydrauliikan ammattilaista Teuvo Lehelä, Torsti Suikkanen ja Ilkka Ahonoja päättivät perustaa oman yrityksen alkuvuonna 1973. Teuvolla ja Torstilla oli vahva osaaminen hydrauliikan letkuista ja tarvikkeista toimittuaan alan johtavassa yrityksessä. Ilkka puolestaan toi yhtiöön tuohon aikaan harvinaista hydrauliikan komponentti- ja järjestelmäosaamista. Puitteet olivat alussa varsin vaatimattomat. Valkovuokontiellä Vantaan Hiekkaharjussa oli käytössä 20 m² autotalli Teuvon omakotitalon alakerrassa ja lisäksi pieni ulkovarasto.